Barnrums DIY

Här hemma håller vi på att möblera om för fullt för att göra allt lite smidigare tills bebisen kommer. Harry har flyttat upp sitt rum på ovanvåningen och i en liten alkov på rummet har han en koja. Där passar det här skåpet perfekt - nu fyllt med spel, pussel och böcker. Det var ett ganska oansenligt skåp från början som jag fått av vänner, men med lite färg och nya ben så blev det lite roligare.

plathuset_gotland_diy_mala_skap_1.jpg

Jag började med att skruva bort sockeln (som bara får skåpet att se tungt och klossigt ut) och satte dit två par hårnålsben istället som jag köpt på Panduro.

plathuset_gotland_diy_mala_skap2.jpg
plathuset_gotland_diy_mala_skap3.jpg

Sen målade jag skåpet, förutom luckorna, vitt eftersom skåpet ska stå i ett litet utrymme och upplevs som nättare om det är ljust. På luckorna ritade jag sen ett våg-mönster, ”scallop” som man ofta säger på mönsterspråk, med hjälp av ett dricksglas.

plathuset_gotland_diy_mala_skap4.jpg

Jag markerade mitten på glaset med en tejpbit och flyttade glaset sen ner rad för rad. Halvcirklar på översta raden som du ser här och raden under blir ”off-settad” där halvcirklarna hamnar mellan de halvcirklar som finns i raden ovanför.

plathuset_gotland_diy_mala_skap5.jpg

När jag ritat upp mönstret på båda luckorna så var det det dags att måla på frihand med en liten pensel – båda de här momenten tog sin tid vill jag lova haha. Tur att jag begåvats med min fars tålamod! Den som vill att det ska gå lite snabbare kan till exempel göra ett rutmönster istället, då kan man tejpa med maskeringstejp och sen rolla med en liten roller. Jag rekommenderar att måla två lager där första lagret bör vara någon typ av häftgrund, både för färgens vidhäftning och för att slippa att en gul nyans slår igenom från träet. Och andra lagret en vanlig snickerifärg.

plathuset_gotland_diy_mala_skap6.jpg
plathuset_gotland_diy_mala_skap7.jpg

Klart! Inte i närheten av perfekt men det är just det som är charmen tycker jag : ) Det här uttrycket känns kanske inte helt nytt, men lekfullt och passar väldigt bra i det här sammanhanget. Det finns ju också en mängd andra sätt att måla möbler på, kika gärna i min Pinterest-mapp PAINT IT för mer inspiration!