DIY blomsterkonfetti

I juli för snart ett år sedan så gifte vi oss, jag och John <3 På en magisk och mycket speciell dag i våra hjärtan som du kan läsa mer om här. Till bröllopet gjorde jag egen konfetti av torkade blommor och blad, som gästerna fick kasta över oss efter vigseln.

plathuset_gotland_diy_blomster_konfetti_brollop5.jpg
plathuset_gotland_diy_blomster_konfetti_brollop1.jpg

Eftersom vi hade ganska många gäster (90 st!) så började jag att samla blommor redan i Maj för att få ihop tillräckligt mycket. Det tog sin lilla tid men slutresultatet var så värt det!

plathuset_gotland_diy_blomster_konfetti_brollop2.jpg

Jag plockade det mesta jag kunde komma över, även fina grässtrån, knoppar och gröna löv. Blommor med stora blad är bra utfyllnad, som rosor och tulpaner. Bind gärna flera små buketter än en enda stor så torkar det snabbare, men räkna ändå med ett par veckor för det att bli riktigt torrt. Buketterna fick hänga upp och ner och torka på en ganska mörk plats för att färgerna inte skulle blekas alltför mycket.

plathuset_gotland_diy_blomster_konfetti_brollop3.jpg

När det väl hade torkat så var det lite jobb med att avlägsna blad och kronblad från stjälkarna. Jag bjöd in några vänner för att pyssla tillsammans med mig : )

plathuset_gotland_diy_blomster_konfetti_brollop.jpg

Blomsterkonfettin la vi sen i små nätpåsar som gästerna fick tillsammans med programblad vid ankomst till kyrkan.

plathuset_gotland_diy_blomster_konfetti_brollop4.jpg
plathuset_gotland_diy_blomster_konfetti_brollop6.jpg
plathuset_gotland_diy_blomster_konfetti_brollop7.jpg