Krans av kottar

Jag och Harry var ju i skogen förra helgen för att plocka kottar. Jag hade tänkt att inspireras direkt av Trendensers krans, men hittade mest tallkottar så min blev något helt annat. Något amerikansk känsla kanske, men fin ändå i mitt tycke! Toppad med några torkade apelsiner och valnötter jag plockade i höstas, samt ett återbrukat band från ett paket.

plathuset_gotland_krans_jul_kottar_apelsin_valnot_01.jpg
plathuset_gotland_krans_jul_kottar_apelsin_valnot_04.jpg

Jag har låtit kottarna torka i pannrummet en vecka. Som stomme har jag klippt ut en cirkel med hål i mitten från en överbliven kartongbit och sen målat den med en mörkgrå färgskvätt jag hade över. Apelsinerna har jag torkat i ugn efter instruktioner jag googlade fram. Och sedan limmat och limmat (med limpistol) kottar i lager och toppat med nötter och torkade apelsiner. Det tog sin tid men jag tror att den här kransen kommer att få hänga med ett tag, den vissnar ju inte och passar på ytterdörren redan på höstkanten. Jag tror jag ska lacka apelsinerna för längre hållbarhet (så de inte blir fuktiga i det slaskiga vädret) innan den åker upp på ytterdörren.

plathuset_gotland_krans_jul_kottar_apelsin_valnot_03.jpg
plathuset_gotland_krans_jul_kottar_apelsin_valnot-11.jpg